20 лютого 2021 р.

 Як перетворити учнів на дослідників?                   Підсумки тижня природничих наук.

Як зробити так, щоб діти в школі розуміли важливість досягнень хіміків, біологів? Як запалити їхню цікавість до цього, як розвинути компетенції у природничих науках? Плануючи тиждень своєї кафедри, ми намагалися знайти відповідь на ці питання, а заходи нашого тижня , реалізувати які можна в кожній школі, і це значно підвищить мотивацію учнів до вивчення природничих предметів та ефективність їхнього навчання.

            Тиждень , було розпочато дуже активним заходом «SELFIE PARTY» на першому поверсі школи можна було одягнути костюм, будь якої тварини і зробити фото сесію. Всі класи мали можливість оформити виставки творчих робіт учнів на різні тематики.

               В рамках проекту «Діти - Дітям», учні творчої групи з біології протягом тижня ділилися цікавими знаннями та  результатами  своїх досліджень  із учнями всієї школи.  Учні  2-3х класів стали учасниками подорожі по світу цікавих рослин і тварин. А учні 4-7х класів разом із творчими групами стали дослідниками тіла людини. Самостійно могли потримати, дослідити,  вивчити  можливості органів тіла людини.                                        

                  Цікаві виступи творчої групи хіміків  перетворили уроки молодших школярів на шоу-програми. Без уваги не залишилися і старшокласники, вони брали участь у веб-квеста, та відвідували квест-кімнати, своїми знаннями і досягненнями отримували бали.        Грандіозним і захоплюючим всіх жителів нашої планети став конкурс фотографій «Селфі з біологією», ми отримали 1500 фотографій наших учнів, вчителів, батьків із об’єктами природи.

                  Але головною метою тижня було зацікавити дітей, передати їм емоції, настрій. Привити любов до наших предметів. Довести, що навчатися можна цікаво, весело і дружно. Тому навчальний матеріал вчителі нашої кафедри Ємець Ольга Володимирівна,  Пахарчук Надія Василівна,  Рогожнікова Ольга Володимирівна та  Володіна Олена  Валентинівна максимально унаочнюють  і систематизують. Малюнки, відеоролики, схеми допомагають подавати матеріал яскраво та нестандартно. А веб-квест-кімнати, та робота у сучасних  лабораторія х школи MG-LAB та BIOROOM, дає можливість кожному учню відчути себе дослідником і винахідником.

                   Ми дуже вдячні, директору нашої школи, Мітіковій Наталії Володимирівні, за надсучасні лабораторії біології (BIOROOM) та хімії (MGLAB), маючи такі можливості кожна дитина нашої школи, може відчути себе дослідником.
Дякуємо всім учасникам та жителям «Планети Щастя», за небайдужість та активність в нашому тижні.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗІБРАТИ ОБІДНІЙ ЛАНЧБОКС! https://docs.google.com/presentation/d/1wwC9KWS4jEmeyFifNyPdfhOdWQespClQ/edit?usp=sharing&ouid=11...